Usein kysytyt kysymykset

Päärautatieasema on avoinna vuoden jokaisena päivänä ma–su klo 05–02. Ravintoloiden ja palveluiden aukioloajat löydät niiden omilta sivuilta.

Ravintolat
Palvelut

Junaliikenteen matkalippuja voit ostaa Päärautatieasemalta löytyvistä lippuautomaateista, VR:n palvelupisteestä, VR:n verkkosivuilta tai sovelluksella. Kaikissa julkisen liikenteen välineissä toimivat paikallisliikenteen matkaliput voit ostaa HSL:n verkkosivuilta, sovelluksella, lippuautomaateista, R-kioskeista tai Päärautatieaseman HSL-palvelupisteestä.

Lue lisää Päärautatieaseman liikenne-sivulta. 
Lisätietoa paikallisliikenteen lipuista: hsl.fi/liput-ja-hinnat

Helsingin matkailuneuvonta tarjoaa maksutonta informaatiota kaupungista, käyntikohteista, tapahtumista ja palveluista. Samalla voit napata mukaasi esitteitä ja karttoja. Lue lisää Helsingin matkailuneuvonnan sivuilta. 

Helsingin matkailuneuvonta, Aleksanterinkatu 24 

Avoinna ma–pe klo 9.30–17
la–su 10–16

Helsingin matkailuneuvonnan sähköiset palvelukanavat

Puhelinpalvelu: 09 3101 3300
Chat: palvelu avoinna MyHelsinki.fi -sivullaSähköposti: Helsinki.touristinfo(at)hel.fi

Avoinna ma–la 9–16
su klo 9–12  ja 13.30–16

 

Matkatavarasäilytyslokerot löytyvät Päärautatieasemalta Elielinaukion ja asema-aukion sisäänkäyntien luota. Lokerot toimivat 50 sentin sekä yhden ja kahden euron kolikoilla. Säilytysaika lokeroissa on korkeintaan 24 tuntia.

Lokerikkojen hinnat (0–24 h) ja koot:

Pieni 4 €, leveys 38 cm, korkeus 62 cm, syvyys 79 cm
Keskisuuri 6 €, leveys 59 cm, korkeus 91 cm, syvyys 62 cm
Suuri 8 €, leveys 60, korkeus 96, syvyys 91 cm
Suksiboksi 8 €, leveys 30 cm, korkeus 195 cm, syvyys 43 cm

Avoinna joka päivä:

Pohjoisaulan lokerikot 04.00– 00.00
Kauppakujan lokerikot 06.00 – 00.00

Asemalle ja juniin unohtuneista löytötavaroista huolehtii Suomen Löytötavarapalvelu: 0600 41 006 (voit tarkistaa puhelun hinnan löytötavarapalvelun sivuilta loytotavara.net).

Esteetön kulkureitti laiturialueille kulkee Elielinaukion porttikongin/käytävän kautta, ja se on merkitty aseman opasteissa. Täältä ja automaattiovien kautta pääsee myös VR:n palvelupisteelle sekä aseman sisätiloihin postihalliin. Esteetön kulkureitti metrolle tapahtuu ulkokautta hissillä Elielinaukion puolelta, erillisen metrosisäänkäynnin kautta. Esteetön kulkureitti matkustajapalvelutiloihin ja yleisö-WC-tiloihin tapahtuu hissillä.

Asemalla on tarjolla myös avustamispalvelu. Avustamispiste sijaitsee aseman laiturikatoksen alla, laiturin 11 vieressä. Pisteelle pääsee kulkemaan esteettä asemahallista, Elielinaukiolta ja Asema-aukion taksiasemalta. Varaa avustamispalvelu puhelimitse esteettömän matkustuksen palvelunumerosta 0800 188 822 (maksuton numero, avoinna ma-pe 5–22, la–su 7–22) viimeistään 36 tuntia ennen matkalle lähtöä.

Rautatieasema on historiallinen ja suojeltu rakennus, mikä vaikuttaa myös esteettömyysseikkoihin. Esimerkiksi sisäänkäyntien puuovet ja tuulikaappi eivät ikävä kyllä ole esteettömiä.

 

Parkkipaikkoja löytyy Päärautatieaseman pääsisäänkäynnin luota. Lisäksi lähiympäristössä on useita pysäköintilaitoksia, joista lähin on P-Eliel aivan aseman vieressä. Katso tarkemmat tiedot P-Elielin sivuilta europark.fi/hki-eliel.

Lemmikit ovat tervetulleita Päärautatieasemalle.

Pääset Helsinki-Vantaan lentokentälle yhdellä junalipulla kaikkialta Suomesta, myös Päärautatieasemalta. Lentokentän rautatieasemalta kävelet sujuvasti sisäkautta molempiin lentoaseman terminaaleihin.

Voit matkustaa lentokentälle yhdellä lähiliikenteen junalipulla (myös kausi- ja sarjalipulla), kun valitset Helsinki-Vantaan lentoaseman määräasemaksi lippua ostaessasi.

Kun matkustat pääkaupunkiseudun sisällä, tarvitset HSL:n lipun. HSL:n alue on jaettu neljään vyöhykkeeseen. Matkoille Helsingin keskustasta lentoasemalle ja lentoasemalta Helsingin keskustaan tarvitset ABC-lipun.

Lisätietoa paikallisliikenteen lipuista: hsl.fi/liput-ja-hinnat
Katso lähiliikenteen aikataulut: hsl.fi

Päärautatieaseman yleisö-wc:t löytyvät matkustajapalvelutiloista aseman kellaritasosta, sisäänkäynti VR-palvelupisteen vastapäätä. Esteetön kulku Inva-WC:hen tapahtuu portaiden vieressä olevalla hissillä. WC-maksu 1 € puhelimella tai kortilla.