Usein kysytyt kysymykset

Milloin Päärautatieasema on auki?

Päärautatieasema on avoinna vuoden jokaisena päivänä ma–su klo 05–02. Ravintoloiden ja palveluiden aukioloajat löydät niiden omilta sivuilta.

Ravintolat
Palvelut

Mistä voin ostaa matkalippuja?

Junaliikenteen matkalippuja voit ostaa Päärautatieasemalta löytyvistä lippuautomaateista, VR:n palvelupisteestä, VR:n verkkosivuilta tai sovelluksella. Kaikissa julkisen liikenteen välineissä toimivat paikallisliikenteen matkaliput voit ostaa HSL:n verkkosivuiltasovelluksella, lippuautomaateista, R-kioskeista tai Päärautatieaseman HSL-palvelupisteestä.

Lue lisää Päärautatieaseman liikenne-sivulta. 
Lisätietoa paikallisliikenteen lipuista: hsl.fi/liput-ja-hinnat

Missä on lähin matkailuneuvonta?

Helsingin matkailuneuvonta tarjoaa maksutonta informaatiota kaupungista, käyntikohteista, tapahtumista ja palveluista. Samalla voit napata mukaasi esitteitä ja karttoja. Lue lisää Helsingin matkailuneuvonnan sivuilta. 

Helsingin matkailuneuvonta, Aleksanterinkatu 24 

Avoinna ma–pe klo 9.30–17
la–su 10–16

Helsingin matkailuneuvonnan sähköiset palvelukanavat

Puhelinpalvelu: 09 3101 3300
Chat: palvelu avoinna MyHelsinki.fi -sivullaSähköposti: Helsinki.touristinfo(at)hel.fi

Avoinna ma–la 9–16
su klo 9–12  ja 13.30–16

Voinko jättää matkatavarani säilöön Päärautatieasemalle?

Matkatavarasäilytyslokerot löytyvät Päärautatieaseman kellarikerroksen matkustajapalvelutiloista, sisäänkäynti VR-palvelupisteen vastapäätä. Lokerot toimivat korttimaksulla ja ne ovat avattavissa joka päivä klo 6–24. Lokerokokoa valittaessa asiakas voi valita esteettömän lokeron, joka aukaisee helposti saavutettavissa olevat lokerot. Lokerot voi varata 3, 6, 12, 24 tai 72 tunniksi. Hinta määrittyy lokeron koon, varauksen keston ja sesongin mukaan. Varauksen ylityksestä veloitetaan lisämaksu jokaiselta alkavalta tunnilta. Noutamatta jääneet tavarat siirretään Suomen Löytötavarapalveluun. Lisätietoa saat ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Asiakaspalvelu:

Puh. 0600 41 900 (2 €/vastattu puhelu + pvm/mpm)
Palvelemme ma-pe klo 5–22 ja la-su klo 7-22
Jos soitat ulkomaisesta liittymästä, asiakaspalvelumme numero on +358 923 192 902

Lokeroiden sisämitat:

S-koko: leveys 73 cm, korkeus 38 cm, syvyys 94 cm
XL-koko: leveys 63 cm, korkeus 96 cm, syvyys 94 cm
Ski-koko: leveys 33 cm, korkeus 205 cm, syvyys 46 cm

Hinnat alkaen:

S-koko: 3,90 €/3 h
XL-koko: 4,90 €/3 h
Ski-koko: 5.90 €/3 h

Avoinna joka päivä 6–24

Onko Päärautatieasemalla noutotavarapistettä?

Asemalle ja juniin unohtuneista löytötavaroista huolehtii Suomen Löytötavarapalvelu: 0600 41 006 (voit tarkistaa puhelun hinnan löytötavarapalvelun sivuilta loytotavara.net).

Kuinka esteettömyys on huomioitu Päärautatieasemalla?

Esteetön kulkureitti laiturialueille kulkee Elielinaukion porttikongin/käytävän kautta, ja se on merkitty aseman opasteissa. Täältä ja automaattiovien kautta pääsee myös VR:n palvelupisteelle sekä aseman sisätiloihin postihalliin. Esteetön kulkureitti metrolle tapahtuu ulkokautta hissillä Elielinaukion puolelta, erillisen metrosisäänkäynnin kautta. Esteetön kulkureitti matkustajapalvelutiloihin ja yleisö-WC-tiloihin tapahtuu hissillä VR palvelupisteen edestä.

Asemalla on tarjolla myös avustamispalvelu. Avustamispiste sijaitsee aseman laiturikatoksen alla, laiturin 11 vieressä. Pisteelle pääsee kulkemaan esteettä asemahallista, Elielinaukiolta ja Asema-aukion taksiasemalta. Varaa avustamispalvelu puhelimitse esteettömän matkustuksen palvelunumerosta 0800 188 822 (maksuton numero, avoinna ma-pe 5–22, la–su 7–22) viimeistään 36 tuntia ennen matkalle lähtöä.

Rautatieasema on historiallinen ja suojeltu rakennus, mikä vaikuttaa myös esteettömyysseikkoihin. Esimerkiksi sisäänkäyntien puuovet ja tuulikaappi eivät ikävä kyllä ole esteettömiä.

Mihin voin pysäköidä autoni?

Parkkipaikkoja löytyy Päärautatieaseman pääsisäänkäynnin luota. Lisäksi lähiympäristössä on useita pysäköintilaitoksia, joista lähin on P-Eliel aivan aseman vieressä. Katso tarkemmat tiedot P-Elielin sivuilta europark.fi/pysakointi/p-eliel/.

Voinko tulla Päärautatieasemalle lemmikkini kanssa?

Lemmikit ovat tervetulleita Päärautatieasemalle.

Kuinka pääsen Päärautatieasemalta lentoasemalle?

Pääset Helsinki-Vantaan lentokentälle yhdellä junalipulla kaikkialta Suomesta, myös Päärautatieasemalta. Lentokentän rautatieasemalta kävelet sujuvasti sisäkautta molempiin lentoaseman terminaaleihin.

Voit matkustaa lentokentälle yhdellä lähiliikenteen junalipulla (myös kausi- ja sarjalipulla), kun valitset Helsinki-Vantaan lentoaseman määräasemaksi lippua ostaessasi.

Kun matkustat pääkaupunkiseudun sisällä, tarvitset HSL:n lipun. HSL:n alue on jaettu neljään vyöhykkeeseen. Matkoille Helsingin keskustasta lentoasemalle ja lentoasemalta Helsingin keskustaan tarvitset ABC-lipun.

Lisätietoa paikallisliikenteen lipuista: hsl.fi/liput-ja-hinnat
Katso lähiliikenteen aikataulut: hsl.fi

Mistä löytyvät WC-tilat?

Päärautatieaseman yleisö-wc:t löytyvät matkustajapalvelutiloista aseman kellaritasosta, sisäänkäynti VR-palvelupisteen vastapäätä. Esteetön kulku inva-WC:hen tapahtuu portaiden vieressä olevalla hissillä. WC-maksu 1 € puhelimella tai kortilla.