Seuraava toimistosi Suomen ikonisimmassa rakennuksessa?

Vuokraa toimitila Päärautatieasemalta, Helsingin keskustan sydämestä

Tiloja Helsingissä toki riittää, mutta oma toimisto 100-vuotiaan kansallisikonimme historiallisessa miljöössä on tilaisuus, jollaisia tulee vain harvoin. Helsingin paraatipaikalla, aivan keskustan ytimessä sijaitsevat toimitilat tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden liiketoiminnalle osana uudistuvan Päärautatieaseman jatkuvasti kehittyviä palveluita.

Vuokrattavana on yhteensä kuusi muuttovalmista tai vuokraajan tarpeiden mukaan rakennettavaa toimistotilaa Päärautatieaseman toisessa ja kolmannessa kerroksessa. Suomen ikonisimmassa rakennuksessa toimistosi erottuu muista paitsi miljöönsä ja keskeisen sijaintinsa, myös tilojen monipuolisuuden ansiosta. Avarat, remontoidut tilat on helppo tuunata mieleisekseen, ja ne soveltuvat monenlaisille yrityksille, haitpa sitten modernia avokonttoritilaa tai eri tarpeisiin muovattuja erillisiä työhuoneita.

Tule osaksi satavuotiaan aseman uutta aikakautta

Arkkitehti Eliel Saarisen suunnittelema 100-vuotias Päärautatieasema on aina ollut enemmän kuin raiteiden alkupiste, ja se on tänä päivänäkin ikoninen kohtaamispaikka ja maan vilkkain rakennus. Aseman ja Helsingin keskustan monipuolisten palveluiden äärellä sekä juna-, bussi-, metro-, ja raitiovaunuliikenteen solmukohdassa asemalle on helppo tulla ja sieltä on helppo lähteä mihin ja milloin vain.

Parhaillaan käynnissä olevan uudistushankkeen myötä asemasta tulee entistä viihtyisämpi ja monipuolisempi jopa 250 000 päivittäiselle kävijälleen – ja entistä houkuttelevampi liikepaikka uusille vuokralaisilleen. Päärautatieaseman vuokrattavat liiketilat ovat ainutlaatuinen tilaisuus astua mukaan 100-vuotiaaseen tarinaan, jonka uutta aikakautta rakennetaan nyt.

Katso vapaat toimitilat Helsingin keskustan parhaalta paikalta ja ota yhteyttä

Michael Lindgren
VR-Yhtymä Kiinteistöyksikkö, vuokraus
040 862 5571
michael.lindgren@vr.fi

2. KERROS (LÄNSISIIPI)
Tämä aseman toisen kerroksen länsisiivessä sijaitseva avara, yli 1200-neliöinen tila on tuunattavissa asiakkaan tarpeisiin sopivaksi – muuntojoustava tila mahdollistaa esimerkiksi huonejaon ja pintamateriaalien muokkaamisen mieleisekseen remontin yhteydessä. Kuntosali Elixialta vapautunut tila sopii toimistokäytön lisäksi myös muuhun, joten tämä tila tarjoaa vapaat kädet mielikuvitukselle.

 • yhteensä n. 1240 m²
 • (eteläpääty n. 520 m², pohjoispääty n. 720 m²)
 • yhden tai kahden yrityksen käyttöön
 • remontoitavissa asiakkaan tarpeiden mukaiseksi
 • esteetön kulku hissillä

2. KERROS (POSTIHALLI)
Postihallin yläpuolella toisessa kerroksessa sijaitseva tila edustaa aseman urbaania henkeä parhaimmillaan – sen ikkunoista avautuu suora näkymä eläväiseen kioskihalliin ja junanäytöille, ylväästä huonekorkeudesta puhumattakaan. Tila on muuttovalmis sellaisenaan, mutta tarvittaessa myös muokattavissa esimerkiksi kevyillä väliseinillä asiakkaan tarpeiden  mukaiseksi.

 • 171 m²
 • yhden yrityksen käyttöön
 • muuttovalmis moderni, jäähdytetty avotoimistotila
 • sisäänkäynti portaita pitkin

2. KERROS (AP-PORRAS)
Tämä toisen kerroksen tila tarjoaa samassa paketissa tilat jokapäiväiselle toimistoarjelle sekä prameat puitteet edustustilaisuuksiin. Hyväkuntoinen, remontoitu tila on helposti ja esteettömästi saavutettavissa hissillä aivan Rautatientorin sisäänkäynnin juuressa. Tilan kruunaa hulppea huonekorkeus sekä näkymät urbaanille ja eläväiselle laiturialueelle.

 • yhteensä n. 120 m² toimistotilaa
 • yhden yrityksen käyttöön
 • esteetön pääsy hissillä
 • valmis käytettäväksi

3. KERROS (POSTIHALLI)
Kolmannessa kerroksessa Postihallin yläpuolella sijaitseva kätketty toimistohelmi tarjoaa kompaktit ja toimivat tilat Helsingin parhaalta paikalta heille, jotka haluavat erottua edukseen. Hyväkuntoinen ja hyvin varusteltu tila vessoineen ja keittiöineen on valmis käytettäväksi heti oikean vuokralaisen löydyttyä mukaan uudistuvan aseman tarinaan.

 • 147 m²
 • yhden yrityksen käyttöön
 • muuttovalmis moderni, jäähdytetty toimistotila
 • yksi sisäänkäynti portaita pitkin

3. KERROS (LÄNSISIIPI)
Tämä avara, yli 700-neliöinen tila tarjoaa toimivat puitteet suuren toimiston tarpeisiin omine työhuoneineen ja lukuisine neuvotteluhuoneineen – aseman urbaanilla twistillä: sen lukuisista Eliel Saarisen suunnittelemista kaari-ikkunoista avautuu näkymät laiturialueelta Elielinaukiolle ja aina Postitalon kautta Helsingin keskustaan. Tila on muuttovalmis sellaisenaan, mutta myös remontoitavissa pintoja ja huonejakoa myöten asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

 • yhteensä n. 755,5 m² toimistotilaa
 • yhden yrityksen käyttöön
 • esteetön pääsy hissillä
 • valmis käytettäväksi

Asemalla tavataan

Liikenteen solmukohta

Päärautatieasema sijaitsee Suomen keskeisimmällä paikalla Helsingin keskustassa. Juna-, bussi-, raitiovaunu- ja metroliikenteen solmukohtana sen läpi kulkee päivittäin jopa 250 000 kävijää.

Suunnittele reittisi

Kansallinen monumentti

Eliel Saarisen suunnittelema Päärautatieasema on tärkeä osa Helsingin kaupunkikuvaa ja suomalaista kulttuuriperintöä. Aseman yli satavuotinen historia on täynnä vaiherikkaita käänteitä ja koko kansaa koskettavia tapahtumia. 

Tutustu aseman historiaan

Kehittyvät
palvelut

Uudistuvan Päärautatieaseman ravintola- ja palveluvalikoima kehittyy koko ajan monipuolisemmaksi, tarjoten kävijöilleen entistä enemmän syitä viihtyä ja nauttia aseman tunnelmasta.

Katso ravintolat

Ota yhteyttä tai täytä lomake, niin palaamme sinulle mahdollisimman pian!

Michael Lindgren
VR-Yhtymä Kiinteistöyksikkö, vuokraus
040 862 5571
michael.lindgren@vr.fi

Ota yhteyttä