15.08.2023

Kellotorni soi Eliel Saarisen 150-juhlavuoden kunniaksi ensimmäistä kertaa 20.8.2023

Sunnuntaina 20.8.2023 klo 15 Päärautieasemalla on mahdollista päästä todistamaan historiallista hetkeä, kun aseman kellotorni soi ensimmäistä kertaa koskaan. Tuolloin päärautatieaseman suunnitelleen arkkitehti Eliel Saarisen syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta. Sen kunniaksi 50 metriä korkea kellotorni soi 15 kertaa sille varta vasten suunnitellulla äänellä. Kellot ovat osa Päärautatieaseman ja sen yhteistyökumppaneiden merkkivuoden juhlimista. 

Sunnuntaina 20.8.2023 klo 15 Päärautieasemalla on mahdollista päästä todistamaan historiallista hetkeä, kun aseman kellotorni soi ensimmäistä kertaa koskaan.

Tuolloin päärautatieaseman suunnitelleen arkkitehti Eliel Saarisen syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta. Sen kunniaksi 50 metriä korkea kellotorni soi 15 kertaa sille varta vasten suunnitellulla äänellä.

Kellot ovat osa Päärautatieaseman ja sen yhteistyökumppaneiden merkkivuoden juhlimista. 

Vuodesta 1919 junamatkustajia palvellut asema on aina ollut enemmän kuin raiteiden alkupiste. Se on tänäkin päivänä maan vilkkain rakennus ja ikoninen kohtaamispaikka, jota pidetään yhtenä maailman kauneimmista rautatieasemista.

”Luomme parhaillaan aseman seuraavaa vuosisataa entistä viihtyisämpänä kohtaamispaikkana – keskiössä on edelleen Saarisen merkittävän työn kunnioittaminen ja varmistaminen, että kansallinen ylpeydenaihe säilyy tuleville sukupolville,” hankepäällikkö Jani Jääskeläinen VR Groupista kertoo.