18.03.2024

WWF järjestää Earth Hour -etkot Päärautatieasemalla 23.3.

Maailman suurinta ympäristötapahtumaa, WWF:n Earth Houria vietetään jälleen lauantaina 23. maaliskuuta. Tänä vuonna Earth Hour saa oman esijuhlansa, kun WWF järjestää Tunti maailman parasta -etkot Helsingin päärautatieaseman asemahallissa kello 19–20. 

Maailman suurinta ympäristötapahtumaa, WWF:n Earth Houria vietetään jälleen lauantaina 23. maaliskuuta. Tänä vuonna Earth Hour saa oman esijuhlansa, kun WWF järjestää Tunti maailman parasta -etkot Helsingin päärautatieaseman asemahallissa kello 19–20. 

Tapahtuma kokoaa ihmiset juhlistamaan yhteistä maapalloamme ja osoittamaan joukkovoimaa ilmaston ja luonnon puolesta. Etkoilta jokainen voi siirtyä viettämään Earth Houria omalla tavallaan. Perinteisen valomerkin ilmaston ja luonnon puolesta näytämme virallisen Earth Hour -tunnin aikaan kello 20.30–21.30.  

Etkojen musiikillisesta annista vastaavat artistit Yona ja Ville Veikka. Lisäksi tapahtuma tarjoaa tilaisuuden tutustua WWF:n ruokatyöhön, joka keskittyy kestävien ruokaratkaisujen edistämiseen ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Tapahtumassa yleisöllä on mahdollisuus kokeilla, kuinka paljon päästöjä esimerkiksi broilerikilon tuotannosta aiheutuu verrattuna kasvipohjaiseen vaihtoehtoon. Paikalla myös Fazerin uutuustuotteen maistiaisia sekä tietysti WWF:n pandamaskotti.  

Earth Hourin hengessä etkot korostavat yhteisöllisyyden voimaa, hetkessä läsnäoloa ja sitä, miten jokainen voi tehdä ympäristön kannalta hyviä tekoja omassa arjessaan. Tänä vuonna WWF kannustaa ihmisiä osana Earth Houria antamaan ajastaan tunnin luonnolle – ja tekemään jotain positiivista yhteisen planeettamme hyväksi. Vinkkejä tunnin mittaiseen luontopositiiviseen tekemiseen voi löytää osoitteesta earthhour.fi.  

”Earth Hour on paljon muutakin kuin tunti ilman valoja. Se on globaali ele, joka yhdistää ihmisiä ympäri maailman näyttämään tukensa ympäristötoimille. Aloitamme juhlat etukäteen Helsingin sydämessä ja kutsumme kaikki mukaan antamaan tunnin luonnolle”, sanoo WWF Suomen viestintäjohtaja Joonas Fritze.  

Tunti maailman parasta -tapahtuma järjestetään yhdessä luovan toimiston Fabrikin ja VR Groupin kanssa.  

”Suomalaisten keskuudessa VR tunnustetaan liikennealan vastuullisimpana yhtiönä, ja se näkyy vahvasti Helsingin Päärautatieasemalla. Earth Hour -konsertin järjestäminen päärautatieasemalla tuo esille VR:n sitoumuksen ympäristön hyvinvointiin. Suomalaisten tuntemat aseman kivimiehet sammuttavat lyhtynsä Earth Hourin ajaksi”, sanoo VR:n hankepäällikkö Jani Jääskeläinen.  

Tapahtuman tiedot:  
Järjestäjä: WWF Suomi  
Päivämäärä: lauantai 23.3.2024  
Aika: kello 19–20  
Paikka: Helsingin päärautatieaseman asemahalli, Helsinki  
Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.  

WWF:n Earth Hourista lyhyesti:  
WWF:n Earth Hour sai alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2007, jolloin siihen osallistui yli kaksi miljoonaa ihmistä. Vuonna 2008 tapahtuma laajeni maailmanlaajuiseksi.  Suomessa Earth Hour järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009. Vuonna 2023 Earth Houriin osallistui noin 1,3 miljoonaa suomalaista (YouGov).  Vuosittain Earth Houriin osallistuu lähes 200 maata ja maantieteellistä aluetta sekä miljoonia yksityishenkilöitä, yhteisöjä ja yrityksiä.   

Tapahtuman aikana näytetään valomerkki maapallon puolesta sammuttamalla valot tunnin ajaksi. Useat tunnetut maamerkit ympäri maailman sammuttavat valonsa Earth Hourin ajaksi. Valoja ei sammuteta sähkön tai energian säästämiseksi, vaan kyse on symbolisesta valomerkistä, jolla on tarkoitus innostaa ihmisiä ilmasto- ja luontotekoihin ja viestiä päättäjille, että ilmastonmuutoksen ja luonnon köyhtymisen torjunta edellyttää ripeitä toimia.   

WWF:n Earth Houria vietetään lauantaina 23.3.2024 kello 20.30–21.30 paikallista aikaa.