20.08.2021

Avecra – makumatkalla jo yli 40 vuotta

Mistä syntyy täydellisen junamatkan tunnelma? Hyvä matkaseura, musiikkiin tai kirjaan uppoutuminen, ohikiitävien maisemien tarkkailu, ravintolavaunun klassikkoannokset – yhtä kaikki, Avecra on palvellut ja elänyt junamatkustajien rinnalla yli neljän vuosikymmenen ajan.

Mistä syntyy täydellisen junamatkan tunnelma? Hyvä matkaseura, musiikkiin tai kirjaan uppoutuminen, ohikiitävien maisemien tarkkailu, ravintolavaunun klassikkoannokset  – yhtä kaikki, Avecra on palvellut ja elänyt junamatkustajien rinnalla yli neljän vuosikymmenen ajan. Vuodesta 1978 toiminut yritys pyörittää kaukoliikenteen ravintolavaunujen lisäksi myös erilaisia ravintola-, kahvila- ja kioskipalveluja Tikkurilan, Keravan, Turun ja Tampereen rautatieasemilla sekä tietenkin Helsingin Päärautatieasemalla. 43 vuotta junaliikenteen ytimessä on opettanut paljon matkustajien sielunmaisemasta.

– Junien ja linjojen lisäksi tunnemme junamatkustajat ja aseman läpikulkijat. Tiedämme milloin ihmiset liikkuvat ja mitä he haluavat. Se on valttikortti, joilla asiakkaita palvellaan, Avecran ravintolatoimenpäällikkö Benita Åkerfelt kertoo.

Aseman ja kokonaan VR:n omistuksessa olevan Avecran yhteistyö on luonnollisesti tiivistä, onhan Päärautatieasema niin raiteiden kuin Avecran historiankin alkupiste. Yhteiset juuret ja aseman kävijöiden tunteminen mahdollistavat ripeän reagoinnin uusissa tilanteissa: kun entiseen VR:n lippuhalliin keksittiin pystyttää pop-up-taidemuseo, oli Avecra heti mukana pyörittämässä Kulttuurihallin kahvilaa. Sesonkiaikoina Avecran henkilökuntaa voi myös löytää aseman laiturialueelta.

– Päivittäisen palvelemisen lisäksi haluamme myös yllättää asiakkaita lomakausina ja juhlapyhinä. Makkaran grillaaminen tai jäätelön tarjoilu on meidän tapamme olla mukana ja tuoda hyvää mieltä asiakkaille.

Åkerfeltin mukaan maailman ja asiakkaiden tarpeiden muuttumisen näkee selvästi. Vastuullisuus ja uudenlaiset palveluvaatimukset on huomioitu myös Avecralla.

– Ihmiset haluavat tietää, mitä he ostavat ja missä ja miten raaka-aineet on tuotettu. Kasvis- ja vegaaniannoksia myydään huomattavasti enemmän: esimerkiksi Baguette & co:ssa vegaaninen vönerpatonki on noussut kolmanneksi suosituimmaksi tuotteeksi. Tuotteiden lisäksi myös palvelulta vaaditaan tänä päivänä enemmän. Hyvän palvelun sijaan halutaan loistavaa palvelua, johon pyrimme ja panostamme jatkuvasti esimerkiksi erilaisilla koulutuksilla, Åkerfelt kertoo.  

Vaikka Avecralla katse on jo syksyssä ja uusissa haasteissa, on hyvä palata vielä hetkeksi kesään. Etenkin nyt, kun se luo toivoa tulevaan.

– Takana on poikkeuksellisen hyvä kesä niin sään kuin kotimaanmatkailunkin kannalta. Sen voimalla on hyvä mennä eteenpäin, kohti normaalia.