22.03.2022

Earth Hour sammuttaa jälleen valot asemalla

Päärautatieasema ja kivimiehet ovat mukana maailman suurimmassa ilmastotapahtumassa lauantaina 26. maaliskuuta, kun kivimiesten lyhdyt sammuvat tunniksi klo 20.30–21.30.

Päärautatieasema ja kivimiehet ovat mukana maailman suurimmassa ilmastotapahtumassa lauantaina 26. maaliskuuta, kun kivimiesten lyhdyt sammuvat tunniksi klo 20.30–21.30. Lisäksi kellotornin valaistus sekä aseman julkisivuvalaistus kytketään pois päältä osana Earth Hour -tapahtumaa.

VR Group on mukana ympäristöjärjestö WWF:n järjestämässä maailman suurimmassa ilmastotapahtumassa nyt kahdeksatta kertaa.

Mikä WWF:n Earth Hour?

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, johon kaikki voivat osallistua. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille. Earth Hour ei siis ole sähkön- tai energiansäästötempaus.

Tee lupaus planeetalle

Earth Hour on täydellinen hetki sitoutua toimimaan luonnon ja ilmaston hyväksi. Päättäjillä on suurin vastuu ilmastokriisin ratkaisemisesta ja luonnon köyhtymisen pysäyttämisestä. Mutta voisitko kirittää päättäjiä? Entä voisitko kantaa kortesi kekoon muuttamalla jotain omassa käyttäytymisessäsi? Tee lupaus planeetalle ja näe, mitä muut ovat luvanneet tehdä osoitteessa: https://wwf.fi/earthhour/tee-lupaus-planeetalle/

Earth Hourin historiaa

Earth Hour sai alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2007, jolloin siihen osallistui yli kaksi miljoonaa ihmistä. Viime vuonna maailmanlaajuisessa tapahtumassa oli mukana yhteensä ennätykselliset 193 maata ja maantieteellistä aluetta. Suomessa Earth Houriin osallistui tavalla tai toisella 1,4 miljoonaa ihmistä.

Suomessa Earth Hour järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009.

Tutustu Earth Hour -tapahtumaan osoitteessa http://www.earthhour.fi/