Kuva tulossa
22.06.2021

Yli 40-vuotias Minuuttibaari sai uuden ilmeen

Minuuttibaari, tuttavallisemmin ”Minsa”, on yksi Päärautatieaseman ikonisimmista ajanvietto- ja kohtaamispaikoista. Jo neljän vuosikymmenen ajan sieltä on tarkkailtu ohikiitävää ihmisvilinää junaa odotellessa tai muuten vaan istuskellen.

Minuuttibaari, tuttavallisemmin ”Minsa”, on yksi Päärautatieaseman ikonisimmista ajanvietto- ja kohtaamispaikoista. Jo neljän vuosikymmenen ajan sieltä on tarkkailtu ohikiitävää ihmisvilinää junaa odotellessa tai muuten vaan istuskellen. Konsepti on ollut alusta asti sama: tarjota helposti pieni rentoutumishetki ennen junaan astumista hyvän juoman ja tunnelman parissa. Etuna junamatkustajille ovat suora näköyhteys aikataulunäytölle ja tarjolla olevat munakellot, jotka voi asettaa hälyttämään ennen junanlähtöä. Junamatkustajia palvelevasta konseptistaan huolimatta baari on ollut aina suosittu myös muiden kävijöiden keskuudessa, kertoo Minuuttibaaria ja muita aseman ravintoloita pyörittävän Avecran ravintolatoimenpäällikkö Benita Åkerfelt.

– Minuuttibaari on ollut aina todella suosittu after work- ja treffipaikka. Sinne on helppo sopia tapaamisia tai viihtyä muuten vaan pienen paikan intiimissä tunnelmassa.

Minuuttibaari on osa VR-yhtymän omistamaa ravintolayhtiö Avecraa. Se tarjoaa erilaisia ravintola-, kahvila- ja kioskipalveluita junissa ja Päärautatieaseman lisäksi myös Tikkurilan, Keravan, Turun ja Tampereen rautatieasemilla. Muita Avecran pyörittämiä ravintoloita ovat Päärautatieasemalta tutut Aseman Wursti, Baguette & co, Hesburger, Ooster, Pullman, Robert’s Coffee sekä Stop@Station-kioski. Perustamisvuodesta 1978 saakka Avecralla on ollut tärkeä rooli osana aseman palveluita.

– Palvelemme asiakkaita ensimmäisenä ja viimeisenä. Osa palveluista avataan heti aseman avattua ja osa on auki sen sulkeutumiseen saakka. Pitkä tausta asemalla ja sen asiakkaiden palvelussa on opettanut paljon ihmisten käyttäytymisestä esimerkiksi eri sesonkien aikana, Åkerfelt kertoo.

Pitkä historia on opettanut myös sen, milloin ja miten ravintoloita kannattaa uudistaa. Siitä kertoo toukokuun lopulla yhteistyössä Sinerbychoffin kanssa tehty Minuuttibaarin kasvojenkohotus. Osana uudistusta baari sai Karhu-henkiset sisustuselementit, tyylikkäät puupinnat sekä uuden hanajärjestelmän, joka on työntekijöille entistä helpompi vaihtaa ja asiakkaille entistä monipuolisempi nauttia. Myös rautatieaseman henkeen sopivat pienet yksityiskohdat on huomioitu: baarin seinällä roikkuu aikataulutaulumainen valokyltti, ja penkkeihin on kirjattu eri matkojen aikoja minuuteissa aina Helsingistä Pekingiin ja Keravalta Lahteen.

Uudistuksen ja koronan helpottamisen myötä Minuuttibaarin tavoitteena on palvella entistä paremmin aseman kävijöitä.

– Olisi hienoa, että aina kun lähdetään junamatkalle, matka alkaisi somekuvalla Minuuttibaarista, ravintolapäällikkö Jussi Kiviranta kiteyttää.