23.09.2021

Kuplatee rantautui aseman kioskihalliin

Moni onkin jo saattanut huomata aseman uuden tulokkaan kioskihallissa. Entisen Luckiefun’s-sushiravintolan tilalle perustettu QiTea on herättänyt paljon kiinnostusta, eikä ihme: kuplatee on Suomessa vielä melko uusi tuttavuus.

Moni onkin jo saattanut huomata aseman uuden tulokkaan kioskihallissa. Entisen Luckiefun’s-sushiravintolan tilalle perustettu QiTea on herättänyt paljon kiinnostusta, eikä ihme: kuplatee on Suomessa vielä melko uusi tuttavuus. 

Kuplatee eli helmitee on alkujaan taiwanilainen makea teejuoma. Valmistukseen käytettävät raaka-aineet vaihtelevat, mutta klassisimmillaan juoma syntyy haudutetusta teestä, makuaineista kuten siirapista, maidosta sekä maniokista valmistetuista hyytelömäisistä tapiokapalloista, joista kuplateelle ominaiset kuplat tai helmet syntyvät. 

QiTean ja ravintolassa myytävien juomien reseptien taustalla on yrittäjä Chang Nha Hue, joka myös palvelee itse asiakkaita aseman kioskihallissa. Rakkaus kuplateehen näkyy juomien laadussa: teelehdet, matcha-jauhe ja kaikki täytteet ovat tarkkaan parhaista raaka-aineista valittuja. Juoman voi nauttia kylmänä tai kuumana, kaura-, soija-, manteli- tai lehmänmaidolla sekä erilaisilla makeustasoilla. Makuja löytyy aina passionhedelmästä kaneliin ja sitruunaruohosta persikkaan. Uskaliaimmat kokeilevat myös valikoimasta löytyvää juustoteetä. 

Tavoitteena on toiminnan laajentaminen ympäri Suomea ja Aasian suositumman juoman esitteleminen kaikille. Vaikka kuplatee onkin ehkä vielä suurelle yleisölle melko tuntematon juoma, on se kasvattanut suosiotaan tasaisesti etenkin nuorten joukossa ja sosiaalisessa mediassa. Jotain kiinnostuksesta kertoo myös ensimmäisen QiTea-ravintolan avaaminen Triplassa, jolloin jono venyi pitkälle asemahalliin ja kuplateetä tarjoiltiin parhaillaan 11 henkilön voimin. Triplan lisäksi asiakkaita on myös riittänyt Päärautatieasemalla.

– Heistä jopa 97 % on antanut hyvää palautetta, joten uskomme suosion kasvavan entisestään, yrittäjä Chang Nha Hue kertoo. 

Tervetuloa tutustumaan!