25.05.2021

Premium burgereita ja seudun paras olutvalikoima

Yksi etappi Päärautatieaseman uudistushankkeen mukaisista laadukkaista ja entistä viihtyisämmistä ravintolapalveluista toteutui jälleen, kun ravintola Purtava avasi ovensa perjantaina 21.5. entisissä Namaskaarin tiloissa. Muun muassa premium burgereita, grillattuja juurileipiä ja laajan valikoiman oluita tarjoavan ravintolan takaa löytyy ravintoloitsija Tapio Mäkelä.

Yksi etappi Päärautatieaseman uudistushankkeen mukaisista laadukkaista ja entistä viihtyisämmistä ravintolapalveluista toteutui jälleen, kun ravintola Purtava avasi ovensa perjantaina 21.5. entisissä Namaskaarin tiloissa. Muun muassa premium burgereita, grillattuja juurileipiä ja laajan valikoiman oluita tarjoavan ravintolan takaa löytyy ravintoloitsija Tapio Mäkelä. Pitkän uran ravintola-alalla tehnyt mies tunnetaan parhaiten Lasipalatsissa toimineen Mbarin ja Sörnäisten Rantapromenadilla kelluvan Merikerhon perustajana. Ravintolan avaaminen Suomen vilkkaimpaan rakennukseen on luontevaa jatkumoa uniikkeihin konsepteihin ja ainutlaatuisiin tilaisuuksiin luottavalle yrittäjälle. 

– Lasipalatsin kautta suojellussa rakennuksessa toimiminen oli ennestään tuttua. Halusin tuoda tilaan Eliel Saarisen upean arkkitehtuurin arvoisen sisustuksen ja tunnelman. Korkean tilan ja alkuperäisten ikkunoiden lisäksi tilan tyylikkyyttä ja omaleimaisuutta korostavat kotimaisten suunnittelijoiden kalusteet Ilmari Tapiovaaran tuoleista Yrjö Kukkapuron ja Alvar Aallon valaisimiin, Mäkelä kuvailee. 

Sisustuksen lisäksi laatu ja tarkkaan hiotut yksityiskohdat näkyvät myös ruokalistalla. Fine dining -taustan omaava, Suomen kokkimaajoukkueessakin mitellyt keittiöpäällikkö Toni Mikkonen saa inspiraationsa ympäri maailmaa ilman raja-aitoja. 

– Premium burgerit on se nyrkki, jolla lähdetään liikenteeseen. Löytyy smash burgeria, vegeä, Karibian rapeaa kanaburgeria ja esimerkiksi saksalaistyyppistä Schnitzel-burgeria hapankaalilla ja curryketsupilla. Ideana on ottaa klassikkoruokia ympäri maailmaa ja laittaa ne burgerin väliin, Mikkonen kertoo.

Burgereiden lisäksi listalta löytyy uudempana tuttavuutena grillattuja juurileipiä sekä vitriinin täydeltä klassikkopiirakoita ja makeita kroissantteja. “Gourmet fast foodia aina tuoreista raaka-aineista”, kuten keittiöpäällikkö Mikkonen sen sanoo. Yhtälön täydentää 130-paikkainen terassi sekä “huudin parhaat oluet.”

– Yhteistyökumppaneina meillä on Hartwall, Olarin Panimo, Kallio Brewery ja United Gypsies. Tarjolla on jo nyt Hartwallin hana kahdeksalla tuotteella, ja kun kesäkuun alussa saamme 8-paikkaisen pienpanimohanan, saa parempaa valikoimaa hyvää ruokaa tarjoavasta paikasta keskustassa hakea. Panimoiden kanssa kierrätetään paljon erilaisia kausimakuja ja vaihtuvia eriä. Olutvalikoiman lisäksi meiltä löytyy laaja luomuviinivalikoima ja pienempi setti natuviinejä niiden harrastajille, ravintoloitsija Mäkelä kertoo. 

Konseptinsa puolesta Purtava on kuin tehty uudistuvalle Päärautatieasemalle. Se palvelee hyvin paitsi kiireettömänä kohtauspaikkana, myös nopeaa palvelua etsivää matkalaista. Annosten tuotantoajat ovat lyhyet, ja pystypöytien usb-latauspisteet ja sähköpistokkeet helpottavat esimerkiksi työasioiden hoitamista. 

– Ihmiset ovat kaivanneet viihtyisää tilaa, missä kohdata, eikä korona ole tätä tarvetta ainakaan vähentänyt.

Lopulta tavoite on kuitenkin sama, kuin ennenkin: tehdä paikka, jossa silmä ja mieli lepää ja jossa on helppo viihtyä ja tavata ystäviä kelloon katsomatta, Mäkelä kiteyttää. 

Ravintola Purtava palvelee koronarajoitusten mukaisesti osoitteessa Elielinaukio 3, ma–su klo 11–20. Terassi on auki säävarauksella. Tervetuloa viihtymään!