27.09.2023

Legendaariset kohtaamispaikat Minuuttibaari ja Robert’s Coffee elävät uudistuvan aseman mukana

Kuten Steissin kävijät ja toimijat ovat varmasti jo huomanneet, aseman vakiokalustoon kuuluvat Minuuttibaari ja Robert’s Coffee ovat muuttaneet uuteen sijaintiin. Riittää kuitenkin, että katseen kääntää kioskihallin junalaitureiden puoleiselle seinustalle, jossa tutut ja turvalliset kohtaamispaikat jo odottavat vierailijoitaan.

Kuten Steissin kävijät ja toimijat ovat varmasti jo huomanneet, aseman vakiokalustoon kuuluvat Minuuttibaari ja Robert’s Coffee ovat muuttaneet uuteen sijaintiin. Riittää kuitenkin, että katseen kääntää kioskihallin junalaitureiden puoleiselle seinustalle, jossa tutut ja turvalliset kohtaamispaikat jo odottavat vierailijoitaan.

Kaukoliikenteen junaravintoloita pyörittävän Avecran omistamien ravintoloiden muutokset ovat osa kioskihallin uudistustöitä. Siinä missä niin ikään Avecran omistamat, pitkään asemalla palvelleet Baguette & Co ja Stop@Station jäivät historiaan, haluttiin suosituimmat palvelut siirtää paalupaikalle, aivan junalaitureiden läheisyyteen.

”Muuton taustalla on aseman uudistushankkeen mukana eläminen. Osana uudistuvaa kioskihallia, halusimme siirtää suosituimmat pisteet hallin toiselle puolelle, jonka myötä molemmilla ravintoloilla on nyt ympäri vuoden laiturialueen katoksen alla palvelevat terassit sekä suora näkymä junalaitureille”, Avecran palvelupäällikkö Salla Alifrosti kertoo.

 

Muuton ohessa tehtiin myös pientä pintaremonttia niin sisustukseen kuin valikoimaankin.

”Minuuttibaarissa uutta ovat muun muassa kupariset Karhu-oluttankit, jotka tankkiauto käy ratapihalla täyttämässä säännöllisesti. Robert’s Coffeen valikoimaa uudistettiin ja mukaan otettiin muun muassa Baguette & Co:n suosituimpia patonkituotteita. Asiakkaat ovat ottaneet uudistukset todella hyvin vastaan. Asiakasmäärät ovat nousseet, ja terassit ovat olleet erittäin suosittuja. Moni myös tykkää, kun voi istahtaa kahville tai lasilliselle junaa odotellessa ja nähdä junan saapuvan laiturille.”

Minuuttibaarin ja Robert’s Coffeen lisäksi myös legendaarinen Aseman Wursti on uudistuksen edessä, ja uudistustyöt tullaan aloittamaan jo parin viikon kuluessa. Luvassa on uuden ilmeen lisäksi myös ruoka- ja juomalistan päivitys nykyistä street food -henkeä kunnioittaen.

Syntynyt raiteille

Alifrosti on viettänyt työurastaan Steissillä kohta vuosikymmenen, mutta juuret ovat vielä pidemmällä: Avecran ravintolapäällikölle ja VR:n veturinkuljettajalle syntynyeelle nykyiselle palvelupäällikölle Avecra, junaraiteet ja asema ovat olleet osa elämää ja syntymästä saakka. Matkan varrelle on mahtunut töitä niin Baguette & Co:n vuoropäällikkönä, Robert’s Coffeen kahvilapäällikkönä kuin järjestelmäkehitystä ja ravintoloiden muutoshankkeitakin. Aseman elämää ja sen palveluiden kehitystä vuosien varrella lähietäisyydeltä seuraaminen on opettanut ja antanut paljon.

”Työn puolesta arki Suomen vilkkaimmassa rakennuksessa on todella hektistä ja opettavaista. Kahvilapäällikkönä tapasinkin sanoa työntekijöille, että jos pärjäät täällä, pärjäät missä vain. Steissillä näkee koko elämän kirjon, ja se on ehdottomasti rikkaus. Avecra on toiminut asemalla yli 40 vuotta, ja haluamme jatkossakin olla mukana monipuolistamassa aseman tarjontaa ja kohtaamassa kävijöitä ja matkustajia alussa ja lopussa matkaa. Innolla odotamme, mitä kaikkea uudistukset tuovat tullessaan, ja toivotamme lisääntyvän valikoiman ja uudet naapurit lämpimästi tervetulleeksi.”