-
Välttämättömät:
Välttämättömät evästeet vaikuttavat verkkosivun toimintaan aktivoimalla verkkosivujen perustoiminnot, kuten sivustolla navigoinnin ja ostoskoriin liittyvät toiminnot. Verkkosivumme ei toimi ilman näitä evästeitä, joten ne tallennetaan ilman erillistä suostumusta.
-
Toiminnalliset evästeet:
Toiminnallisten evästeiden avulla voidaan muuttaa verkkosivujemme käyttökokemusta. Näihin evästeisiin tallennetaan esimerkiksi viimeksi katsotut sivut.
-
Tilastolliset evästeet:
Tilastollisia evästeitä käytetään ymmärtämään, kuinka kävijät ovat vuorovaikutuksessa verkkosivujemme kanssa. Tilastollisiin tarkoituksiin käytetty aineisto on anonymisoitua.
-
Markkinointievästeet:
Markkinointievästeitä käytetään seuraamaan verkkosivulla kävijöitä. Tarkoitus on kohdentaa sinulle mainoksia, jotka ovat relevantteja ja kiinnostavia, ja näin ollen arvokkaita meille ja markkinoijille.
Asemalla avataan syksyllä 2025 tapahtumakeskus, panimo ja panimoravintola Kellotorni
Kellotornihankkeen taustalla ovat Aseman Kellotorni Oy:n yrittäjäosakkaat Markus Pyrhönen, Jan Grehn ja Sandro Riccio. Rakennusvaiheessa olevan tapahtumakeskuksen toiminnan aloitus on aikataulutettu syksyyn 2025.
– Eliel Saarisen suunnittelema Helsingin Päärautatieasema vihittiin käyttöön vuonna 1919. Tilojen uudistushankkeessa kunnioitetaan vanhaa ja säilytetään tilojen alkuperäinen tunnelma. Palvelut ja tekniikka tuodaan vuoteen 2025. Kellotornista tulee kaupunkilaisten, matkailijoiden ja tapahtumien kävijöiden uusi kohtaamispaikka, Aseman Kellotorni Oy:n toimitusjohtaja Joakim Back sanoo.
Euroopan ensimmäinen päärautatieaseman panimo
Kellotornin panimo on ainutlaatuinen ja historiallinen hanke. Se on Euroopan ensimmäinen päärautatieasemalle avattava panimo. Vuonna 1919 uuteen asemarakennukseen oli toiveessa avata panimoravintola. Toive kariutui samana vuonna voimaan astuneeseen kieltolakiin. Yli 100 vuotta myöhemmin Kellotornin panimo alkaa panemaan omaa olutta.
– Kellotornissa pannaan ja tarjoillaan Kellotornin panimon käsityöläisolutta, jota saa oman panimoravintolamme hanasta. Tavoitteena on luoda Kellotornille helposti lähestyttävä, laadukas ja mielenkiintoinen olutkattaus, jolla puhuttelemme sekä vaativampia että uusia oluen ystäviä. Omien oluiden lisäksi panimoravintolan 18 hanasta saa myös muita mielenkiintoisia pienpanimo-oluita, Kellotornin panimokonseptin idean isä Jan Grehn sanoo.
Kellotorni-brändin alle tulevien oluiden reseptiikan ideoinnista vastaavat ETKO ja Factory Brewingin panimoammattilaiset. ETKO:lla on useita kultamitaleita olutkilpailuista, ja IPA ja Imperial Stout -oluisiin keskittyvä Factory Brewing on ryminällä noussut Euroopan kärkipanimoiden joukkoon. Sen oluita viedään tällä hetkellä jo 10 maahan.
Torni aukeaa tapahtumakeskuksen vierailijoille
Helsingin keskustan historiallinen maamerkki avautuu opastetuille historiakierroksille. Yleisöä on tätä ennen päässyt kellotorniin vain harvoin, esimerkiksi Helsinki-päivän yhteydessä. Kellotornissa tullaan järjestämään opastettuja kierroksia, joilla pääsee tutustumaan Eliel Saarisen suunnitteleman rakennuksen arkkitehtuuriin, kulttuurihistoriaan ja sen tuhansiin tarinoihin.
– Helsingin keskustan alue kaipaa tuoreita nähtävyyksiä. Kellotornin sijainti aivan ydinkeskustassa sekä tulevan tapahtumakeskuksen palvelut panimoineen ovat matkanjärjestäjille varteenotettava ja uniikki elämyskohde, Back toteaa.
Lue lisää: https://kellotorni.fi/