30.04.2024

Vaikutus- ja viestintätoimisto Fabrik viihtyy ja inspiroituu asemalla

Impact Agency Fabrikia ja Päärautatieasemaa yhdistävät paitsi tilat, myös tiivis yhteistyö uudistuvan aseman viestinnässä sekä vuokralais- ja asiakasarvon rakentamisessa. Ennen kuin joensuulais-helsinkiläinen viestintä- ja vaikutustoimisto vuokrasi toimistotilat asemalta, oli töitä tehty yhdessä jo hyvän tovin.  

“Fabrikin, Päärautatieaseman ja VR Groupin yhteistyö alkoi viitisen vuotta sitten muutosviestintäprojektin tiimoilta VR:n muuttaessa pääkonttorinsa asemalta Pasilan Isoon Pajaan. Samalla alettiin pohtia, kuinka Steissin roolia ikonisena, kulttuurihistoriallisena rakennuksena voidaan nostaa ihmisten tietoisuuteen ja kuinka aseman arvon kehitystä voidaan tukea. Halusimme viestiä positiivisista puolista muutoksessa”, Impact Agency Fabrikin toimitusjohtaja Perttu Kouvalainen kertoo.  

Tästä yhteistyö laajeni paitsi koko Päärautatieaseman viestinnän suunnitteluun ja digitaalisten kanavien ylläpitoon, myös vuokralaissuhteeseen Fabrikin etsiessä uusia, paremmin soveltuvia tiloja kasvavan yrityksen käyttöön.  

“Asema on vastuullisuuskonsultointiin erikoistuneelle yritykselle monella tapaa täydellinen sijainti. Meillä on paljon työmatkaliikennettä maakuntien ja Helsingin välillä sekä Helsingissä, ja asemalle työntekijät ja asiakkaat pääsevät julkisilla kulkuneuvoilla käytännössä suoraan toimistolle. Meitä helpottaa myös se, että kaikki palvelut löytyvät saman katon alta aina vegaanisista palaveritarjoiluista lounasvalikoimaan ja apteekista kukkakauppaan. Puhumattakaan Eliel Saarisen kädenjäljestä ja luovaa työtä ruokkivasta uniikista ympäristöstä, jossa sekä asiakkaamme että työntekijät viihtyvät. Asemalla vallitsee eteenpäin menevä ja kansainvälinen modernin kaupunkikeskuksen henki, jollaista ei voi monistaa.”  

Vaikka satavuotias, vahvasti suojeltu asemarakennus on kiinteistöteknisesti hankala kohde, on myös ympäristöasiat huomioitu asemalla Kouvalaisen mukaan hyvin.  

“Kiertotalous, jätepalvelut, vihreän energian saaminen – asema ei häviä modernille toimistotilalle ekologisuuteen tai energiatehokkuuteen liittyvissä asioissa.” 

Myös kaikki muutokset – yllättävätkin sellaiset – ovat hoituneet joustavasti ja hyvässä yhteishengessä. Aikaisemmin A/B-portaan toisessa kerroksessa operoinut Fabrik siirtyi noin kuukausi sitten uusiin tiloihin ravintola Pronton yläkertaan.  

“Vietimme juuri pari viikkoa sitten tupareita uudessa toimistossa entisten tilojemme siirryttyä uuden toimijan käyttöön. Oli mahtavaa huomata, kuinka hyvässä hengessä muutto ja siihen liittyvät neuvottelut käytiin – ja lopputuloksena meillä on uusi, entistä paremmin tarpeisiimme soveltuva toimisto, josta kaikki fabriklaiset ovat ylpeitä.”

Tutustu: fabrik.fi