Määränpää:
Päärautatie­asema

Eliel Saarisen suunnittelema Päärautatieasema on kansallinen ylpeydenaihe, jota pidetään yhtenä maailman kauneimmista rautatieasemista.

Vuodesta 1919 junamatkustajia palvellut asema on aina ollut enemmän kuin raiteiden alkupiste, ja se on tänäkin päivänä maan vilkkain rakennus ja ikoninen kohtaamispaikka. Sen historiallisessa miljöössä ja kehittyvien palvelujen parissa on helppo viihtyä, tulitpa sitten kaukaa tai läheltä, läpikulkumatkalle tai jäädäksesi.

Kiireettömiä hetkiä hyvän ruoan, juoman ja seuran parissa

Länsisiiven uudistustyöt etenevät hyvää vauhtia

02.05.2024

Kioskihallin remontti on saatu valmiiksi

Kioskihallissa vuosi sitten aloitettu remontti on saatu tältä osin valmiiksi. Hallin ikkunapuitteet on kunnostettu, seinät ja katto kunnostettu ja maalattu, ja R-kioski, Superbowl, Uppercrust ja Starbucks ovat palvelleet jo tovin asiakkaita uusissa tiloissa.

02.05.2024

Länsisiiven uudistustyöt etenevät hyvää vauhtia

Tammikuussa aloitettu länsisiiven remontti etenee hyvää vauhtia, ja näillä näkymin työt valmistuvat kesäkuun loppuun mennessä. Rakennustyöt vaikuttavat kulkureittihin remontin loppuun saakka. Pahoittelemme häiriötä!

02.05.2024

Vaikutus- ja viestintätoimisto Fabrik viihtyy ja inspiroituu asemalla

Impact Agency Fabrikia ja Päärautatieasemaa yhdistävät paitsi tilat, myös tiivis yhteistyö uudistuvan aseman viestinnässä sekä vuokralais- ja asiakasarvon rakentamisessa. Ennen kuin joensuulais-helsinkiläinen viestintä- ja vaikutustoimisto vuokrasi toimistotilat asemalta, oli töitä tehty yhdessä jo hyvän tovin.  

Asemalla tavataan

Liikenteen solmukohta

Päärautatieasema on juna-, bussi-, raitiovaunu- ja metroliikenteen solmukohta. Sen läpi kulkee päivittäin jopa 250 000 kävijää. 

Suunnittele reittisi

Kansallinen monumentti

Eliel Saarisen suunnitteleman Päärautatieaseman yli satavuotinen historia on täynnä vaiherikkaita käänteitä ja koko kansaa koskettavia tapahtumia. 

Tutustu aseman historiaan

Tule osaksi tarinaa

Kiinnostaisiko oma kauppapaikka Suomen vilkkaimmassa rakennuksessa, Helsingin paraatipaikalla?

Ota yhteyttä!